Peeters Projectzonwering
Patio's

Dé zonwering voor de utiliteitsbouw

Het antwoord op de vraag naar een flexibele (horizontaal verplaatsbare) zonwering. De duurzaamheid is dankzij de speciale oppervlaktebehandeling ongekend. En de architectonische vrijheid onbegrensd door het brede kleurenpallet van Peeters.

Om de vraag naar een flexibele (horizontaal verplaatsbare) zonwerende constructies te beantwoorden brengt Peeters met de productrange patio’s een passende oplossing. De lichtgewicht geëxtrudeerde aluminium lamellenconstructie (verticaal geplaatst) wordt gemonteerd op een frame die ruimte biedt voor een individuele schakering van de vlakken. Daarmee is het schaduweffect in de achterliggende ruimte naar eigen wens te sturen door de vlakken motorisch of handmatig te verschuiven.

De duurzaamheid is dankzij de speciale oppervlaktebehandeling ongekend, de architectonische vrijheid onbegrensd door het brede kleurenpallet van Peeters.

Past deze zonwering in uw bestek?

Ontdek de afmetingen en technische tekeningen van deze zonwering.

Een patio is samengesteld uit het volgende:

 • Bevestiging; bestaande uit geëxtrudeerde of gezette aluminium geleidingprofielen aan de onderkant. Aan de bovenkant bestaat de bevestiging uit een geëxtrudeerde aluminium- of geprofileerde rail. Beide zorgen voor een degelijke bevestiging van het patioframe. De geleiding en rail komen, soms door montage van eerst een secundaire bevestiging van aluminium profielen, direct tegen primaire constructieve delen als o.a. metselwerk, (staal)constructies, vliesgevels of kozijnen.

  Frame; bestaande uit geëxtrudeerde of gezette aluminium profielen. Door de degelijke hoekverbindingen ontstaat er een solide basis voor de lamellen of schoepen. Door toepassing van meerdere railwielen aan de bovenzijde en geleidingen aan de onderzijde ontstaat er een geruisloos en soepel verschuifbaar frame.

 • Lamellen; als C-, Z- of rechthoekige gevormde aluminium extrusie profielen. Afhankelijk van het type lamel, de lamelpositie en de toepassing kunnen deze lamellen vaak grote overspanningen aan.
 • Lamelhouder; vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium. Deze lamelhouders zorgen voor een optimale bevestiging tussen frame en lamellen. Afhankelijk van het type toe te passen lamel kunnen de lamelhouders een vaste tussenafstand of vrije tussenafstanden aannemen. Ook is er een diversiteit in gradenposities van de lamelhouders. Dit alles bepaalt mede de openheid van de patio.

 • Schoepen; bestaande uit ellips- of rechthoekig gevormde aluminium extrusie profielen in diverse afmetingen. De schoepen worden zijdelinks tegen het frame bevestigd. De onderlinge schoepafstand en hoekpositie bepaald de doorkijk en openheid. Door toepassing van kantelbare schoepen krijgt een patio er een bewegingsdimensie bij.

 • Bediening; handmatig of met behulp van een elektrische motor. De bediening zorgt voor een horizontale beweging. De bediening schuift het frame enkelvoudig open of dicht. Bij twee gelijke framedelen bestaat tevens de mogelijkheid een symmetrische verschuiving te laten plaatsvinden.

 • Oppervlakte behandeling; alle aluminium onderdelen worden speciaal voorbehandeld en uiteindelijk gemoffeld in Ral kleur conform Qualicoat normering. Ook technisch blank anodiseren met een gemiddelde laagdikte van 15Mµ behoort tot de mogelijkheden.

Handmatige bediening
Elektrische bediening
Kleurvarianten

Typen rolschermen

 • Patio’s – PPI125
 • Patio’s PPP150
 • Patio’s PPE130
 • Patio’s PPI150

Meer weten over onze projectzonwering?

Neem contact met ons op!