Peeters Projectzonwering
Rolschermen

Dé zonwering voor de utiliteitsbouw

Rolschermen, ook wel screens genoemd, kennen een breed toepassingsgebied. Het voordeel zit in de combinatie van licht- en warmtewerende regulerende eigenschappen en gegarandeerd windbestendig.

Peeters biedt u een ruime keuze  opties in screens voor ramen, zoals aluminium kastvormen, verschillende afmetingen, diverse doekdessins, oppervlaktebehandeling, RAL-kleuren en bedieningen.
Een rolscherm van Peeters voldoet standaard aan de hoogste kwaliteitseisen en wordt altijd op maat gemaakt. De bevestiging gebeurt overwegend vlak op het kozijn. Zijdelingse lichtinval is onmogelijk door de vlakke constructie. Verticale zijgeleidingen sturen het doek gemotoriseerd of handmatig in elke positie. Een verticaal rolscherm is leverbaar met verschillende motorische bedieningsopties.

Het doek is bovendien brandvertragend en gegarandeerd rot– en schimmelvrij. De toepassing van polyvinyl glasvezeldoek reduceert zonwarmte en zonnestraling.

Een rolscherm van Peeters garandeert een uitstekende daglichtregeling.

Past deze zonwering in uw bestek?

Ontdek de afmetingen en technische tekeningen van deze zonwering.

Wij helpen u tijdens het hele proces

De voorbereidingen

De best passende zonwering selecteren wij gezamenlijk met u. Daarna doet de werkvoorbereider een technisch voorstel door middel van een autoCAD-tekening. Een heldere tekening voor alle partijen: de opdrachtgever en aannemer.

In onze werkplaats worden de halffabrikaten geassembleerd tot eindproduct. Ambachtelijk handwerk door zelf opgeleide medewerkers zorgt voor kwaliteit van onze zonwering.

Onze projectleider zorgt er met zijn kennis en ervaring voor dat u niet voor verrassingen komt te staan. Hij onderhoudt nauw contact met de uitvoerder op de bouwplaats en coördineert en controleert het hele proces. Van de leveringen tot het materieel, de hoogwerker, de veiligheid tot en met de controle ervan.

Onze vakbekwame technici zetten de kroon op het werk. Met hun gevoel voor techniek en de ondersteuning in de vorm van modern geoutilleerde montagebussen kunnen ze elke klus aan. Naar behoefte maken we gebruik van externe specialisten. Daarmee bieden we u flexibiliteit die het bouwproces vraagt, zonder dat u daarvoor te veel kosten betaalt.

Ook na de montage kunt u op ons blijven rekenen. Enerzijds omdat we vinden dat dit een onlosmakelijk deel van uw opdracht is, anderzijds omdat we er eerlijk voor uitkomen dat we u en uw relaties ook voor een volgende gelegenheid graag terugzien.

Rolschermen zijn samengesteld uit het volgende:

 • Kap; rechte, schuine of ronde uitvoering bestaande uit een aluminium geëxtrudeerde boven- en onderkap. De kapsteunen zijn vervaardigd uit gegoten aluminium en zijn voorzien van insteeknokken of bevestigingsmogelijkheden.

 • Geleiding; zowel zij- als tussengeleiding; vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium en voorzien van een extra ruimte ten behoeve van een blinde bevestiging, spandraadgeleiding is vervaardigd uit 3mm rvs staaldraad en wordt opgespannen tussen kap en draadspanner.

 • Onderlijst; trapezium, rechte of ronde uitvoering vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium en voorzien van een inwendige ruimte. Hierin komt verzwaring van volbad verzinkt staal. De uiteinden van de onderlijst krijgen niet kantelbare geleidingsnokken.

 • Bovenbuis; vervaardigd uit koud gewalst staal of geëxtrudeerd aluminium en voorzien van een doeksleuf voor de doekfixatie. Aan de uiteinde van de buis wordt enerzijds een buisprop toegepast die exact gelagerd wordt, aan de andere kant komt de schermbediening.
 • Doek; vervaardigd uit pvc gecoat glasvezel of polyestergaren, in verschillende weef- en behandelingsvarianten en heeft een gewicht tussen ± 420 en 580gr/m². De doeken kennen een goede rek- en scheurweerstand. De gehele doekcollectie onderbouwd de termen als onontvlambaar, openheid, zichtbare lichttransmissie, zonreflectie, zon toetredingsfactor en zonlicht absorptie. Verschillende confectievarianten voorzien het doek hierdoor van zomen en doekpezen voor bovenbuis en onderlijst fixatie.

 • Bediening; elektrisch of manueel. Dit door middel van een in de bovenbuis in te bouwen handmatige overbrenging zoals een windwerk met draaistang, een optrekband met bandopwinder of de 230 volt elektromotor. De motor is CE goedgekeurd en kent tal van aansturingsvarianten van schakelaar tot automaat. De motoren hebben een Hirschmann stak-stas stekker verbinding.

 • Oppervlakte behandeling; alle aluminium onderdelen worden speciaal voorbehandeld en uiteindelijk gemoffeld in een ruime keus Ral kleuren conform Qualicoat normering met een gemiddelde laagdikte van 60Mµ. Ook technisch blank anodiseren met een gemiddelde laagdikte van 15Mµ behoort tot de mogelijkheden.
Rolscherm bandbediening
Bandbediening
Rolscherm monobediening
Mono bediening
Rolscherm elektrische bediening
Elektrische bediening

Typen rolschermen

 • Rolschermen – PR75S
 • Rolschermen – PR75R
 • Rolschermen – PR85S
 • Rolschermen – PR85R
 • Rolschermen – PR85HR
 • Rolschermen – PR95S
 • Rolschermen – PR95R
 • Rolschermen – PR95C
 • Rolschermen – PR95SWV
 • Rolschermen – PR95CWV

Meer weten over onze projectzonwering?

Neem contact met ons op!